Sommerhilsen fra Svanholm Skogesal

22.06.2020

Vi er fortsatt i Frankrike og hverdagene blir gradvis mer normale etter covid 19 – stillstanden. Snorre (7 år) har de siste ukene gått på skole 2 dager i uka, men fra i dag går han 4 dager i uka slik som er normalt her. Einar (3,5 år) har vært hjemme siden mars men hadde sin første barnehagedag i dag. Det gikk kjempebra! Ylva (2 år) går fast i barnehage på språkskolen der hun har lært seg engelsk! – Flesteparten av barna i barnehagen hennes er amerikanske så det var vel ikke til å unngå. Vi voksne går på språkskolen på deltid. Språkskolen får ikke til å tilrettelegge for fulltidsstudium for alle studenter og samtidig følge smitteverntiltakene. Det fungerer helt greit for oss. 

Vi gleder oss veldig til sommerferie i Norge! Om mindre enn 2 uker drar vi herfra og nordover. Men ikke for godt. Normisjon har besluttet å holde alle sine misjonærer i Mali- og Senegalteamet i Norge i høst på grunn av usikkerhet rundt covid 19-situasjonen. Derfor har vi besluttet å ta enda et semester med språkskole i Albertville i høst mens vi venter på å kunne reise til Senegal 1. januar 2021. Vi returnerer til Frankrike igjen i slutten av august og blir her 3 måneder. Vi satser på å ha adventstid, julefeiring og utsendelsesgudstjeneste på Melhus i desember. 

Senegal har fått mye skryt for håndteringen av pandemien. Men regionen der vi skal bo og arbeide i er hardt rammet av tiltakene mot pandemien siden den ligger langt ute på landsbygda og langt unna hovedstaden. Portforbud og restriksjoner har gjort at folk ikke har kunnet jobbe og matleveranser ikke har kommet fram. Det har allerede kommet rapporter om barn som dør av underernæring i Kedougou-regionen. De siste ukene har Senegal-teamet arbeidet med å samle inn penger for å gi nødhjelp til de som trenger det mest i regionen. Det kreves litt ekstra innsats når man sitter i Norge og skal forsikre seg om at maten faktisk kommer fram på en forsvarlig måte. Derfor har teamet besluttet å gi nødhjelp i samarbeid med World Vision (se: www.wvi.org). Følg denne lenken for å gi til dette livsviktige arbeidet.

Selv synes vi det er vanskelig å kjenne seg knyttet til Senegal når vi ennå ikke har vært der. I løpet av våren har vi hatt jevnlig kontakt med resten av Senegal-teamet som for øyeblikket er i Norge. De er vår kilde til kunnskap om landet vi skal bo og arbeide i, og vi oppfordrer også dere på Melhus til å bli bedre kjent med resten av Senegal-teamet. Derfor lenker vi til nyhetsbrevet til familien Jøssang som ligger på Normisjons hjemmesider. For de som har abonnement på Dagen så finnes det flere artikler om teamet og spesielt familien Haaland på Dagens nettsider under misjon. 

Vær med å be for Kedougou i Senegal. -For arbeidet Normisjon har i regionen, for at Jesus skal bli kjent blant Malinkéfolket og for beskyttelse av folket under krisen de gjennomgår nå. Vi vil gi takk for at barna våre trives i skole og barnehage her i Frankrike, og for at vi har det bra her til tross for et krevende og spesielt halvår. 

Hilsen Silje og Gunnar