Hei Norkirken Melhus.

Vi er godt inne i vår 7. uke med tilnærmet portforbud i Frankrike. Det er ganske strenge restriksjoner her, vi får lov til å være ute med ungene 1 time hver dag og vi får lov til å trene alene utendørs en time hver dag, men aldri bevege oss lengre enn 1 km hjemmefra. Det vil si akkurat fram til skoggrensa! I tillegg får vi gå på matbutikk/apotek når vi trenger det. Men vi ser lyset i enden av tunellen. Om en liten uke, 11.mai, får vi lov til å bevege oss ganske fritt igjen. Da åpner skolene våre, og vi får bevege oss 10 mil hjemmefra. Vi gleder oss veldig!

Vi har hele tiden hatt mulighet til å dra hjem til Norge og fortsette franskstudiene over nett – språkskolen vår holder oss gående med nettundervisning. Men vi har valgt å bli her i Albertville. Vi trives egentlig godt, det er utrolig fin natur rundt byen og vi går på en trivelig språkskole. Dessuten ønsker vi at guttene skal få avslutte skoleåret på en grei måte her i Frankrike. Og forhåpentligvis lære enda litt mer fransk – det kommer godt med i Senegal.

De siste syv ukene har vært merkelige og kjedelige. Vi tilbringer dagene i den ca. 80 m2 store leiligheten vår. Det blir mye legobygging og brio togbane! Ungene trives egentlig helt greit med å være så mye inne. Vi voksne (mest Silje) går litt på veggen av og til. Da gir vi hverandre en times tur ut, alene.

Vi har kontakt med resten av misjonærteamet i Senegal som for tiden er i Norge. De har jevnlig kontakt med venner i byen vår, Kedougou, som forteller at det er stengte skoler og portforbud der også, til tross for at viruset ikke har kommet til byen. Folk får ikke jobbet eller solgt varene sine og de som er fattige begynner å bli sultne. Flere som teamet i Senegal har snakket med har gått uten mat over flere dager. Det er startet et arbeid i Normisjon for å samle inn penger til å kjøpe ris til en nabolandsby til Kedougou som er særlig rammet av krisen, en landsby som teamet i Kedougou også arbeider i.

Takk for bønn og støtte.

Hilsen Gunnar og Silje

P.S. Silje har en instagram-profil der vi legger ut bilder fra hverdagen i Albertville. Følg gjerne den hvis du vil holde deg enda mer oppdatert på hva vi holder på med.