Reisebrev fra fam. Skogesal

Bildene er fra klasserommet vårt med "Anne" som underviser. I dagens leksjon: hvordan uttrykke en anger, en anklage, en hypotese eller gi et råd ved verbformen kondisjonalis.
Undervisninga går omtrent som normalt, men med en ekstra utfordring: å snakke- og forstå fransk gjennom en maske.

Hei alle sammen.

Denne høsten har vi fortsatt franskstudiene på språkskolen i Albertville. Vi trives fortsatt godt her, og ungene trives godt på skole og i barnehager. Særlig Snorre har hatt en høst med mye mestring og god utvikling på skolen. Han gleder seg til hver dag på skolen. Det er mer enn hva vi turte å håpe på før vi kom hit. Vi voksne merker at tiden etter sommeren har vært bra for språkutviklinga vår også. Selv om vi etter planen egentlig skulle ha vært i Senegal nå, er vi glade for at vi nå kan kjenne oss mye tryggere på språket til å kunne reise ut når den tid kommer.  

Fram til nylig har hverdagen her vært forholdsvis normal. Vi har brukt masker der vi er innendørs, holder 1-metersregelen og vasker hendene. Ved siden av studier har vi fått fine turer, tilbragt mye tid i parken og andre områder i byen. «Les Tamalous», fotballaget til Gunnar har hatt kamper mot ulike nabobygder hver fredag. Utover i oktober begynte vi imidlertid å merke at flere og flere i vår omgangskrets ble smittet av viruset. Vi var ikke veldig overrasket da landet igjen stengte ned den 30. oktober med nye strenge restriksjoner i de påfølgende fire ukene. Nå er det igjen kun lov til å gjennomføre nødvendige matinnkjøp, å dra maks 1 km hjemmefra, maks 1 time ute hver dag. Det er kjedelig og vanskelig når vi bor i leilighet i 4. etasje, spesielt i helgene. Etter 8 uker portforbud for et halvt år siden har vi egentlig fått nok av den slags. Til forskjell fra i vår får vi heldigvis lov til å gå på skole og barnehage nå. Så derfor bestemte vi oss for å reise hjem til Norge noen uker tidligere enn planlagt. Den 15. november starter vi hjemturen. 

I desember skal vi treffe Senegal-teamet vårt for første gang. Vi gleder oss til noen dager med teamsamling i Trondheim sammen med dem. Vi har hatt mange treff med dem på videomøter, men det blir spennende å bli enda bedre kjent med de andre vi skal samarbeide med i Senegal. Noen av dem blir også med i utsendelsesgudstjenesten vår i Melhus kirke 13. desember kl. 11:00.  

Når vi nå snart kommer tilbake til Norge er det fortsatt med mye usikkerhet. Denne høsten har vi holdt fast på 6. januar som utreisedag. Nå har imidlertid Senegal stengt grensene sine for innreise fra Europa og det er usikkert når det kan bli klart for oss til å dra. Det er tungt å ikke vite hva vi skal gjøre og hvor vi skal være etter nyttår. Vær gjerne med oss å be for at dette må ordne seg på en god måte. 

Varme hilsener, og med ønske om Guds velsignelse, fra familien Svanholm Skogesal.

nov 2020