Tips til bibellesing

Vi leser ikke bibelen ut i fra andres menneskers forventning, plikt eller dårlig samvittighet. Vi leser bibelen for å komme nærmere Gud, bli kjent med vår Far – hans vilje og kjærlighet til oss. Gjennom bibelen lærer vi sannheten å kjenne. Her er noen tips til deg som trenger litt starthjelp:

 

Lag et system du trives med: 

○ følg en plan i en app? Youversion som bibelapp anbefales.

○ les bok for bok og kryss dem ut.

○ kjøp en ettårsbibel.

○ Les f,eks et kapittel for dagen.

○ Les f.eks 3 sider om dagen.

● Les ulike oversettelser. “En levende bok” er f.eks en enklere oversettelse av NT. “The message” er et eksempel på en engelsk oversettelse som kommuniserer med enkelt språk.

○ les meningsoversettelser for oversikt

○ les grunntekstnære oversettelser for fordypning. F.eks bibelselskapets oversettelse fra 2011. 

○ kanskje forsøke deg på en engelsk parafrase?

● Bruk lydbibler

● Kjøp en notatbibel

Kjøp en studiebibel. Alle bøker innledes med historisk bakgrunn og kontekst. Samt fokus på betydning av hebraiske og greske ord fra grunnteksten.

Bruk “The bible project” som ressurs. Disse gutta forklarer enkelt bibelen og bøkene med korte animasjonsfilmer. De har også en podcast som går dypere inn i bibelen. 

Les hele bibelen ved å følge “The bible in one year”-planen. Da får du hver dag en andakt knyttet til dagens tekst. Både andakt og bibeltekst kan spilles av som lydfil. FInnes som egen app, via youversion-appen eller via hjemmeside: www.bibleinoneyear.org