Velkommen som konfirmant i Norkirken Melhus

HVEM ER NORKIRKEN MELHUS? 

I samarbeid med Den Norske Kirke (Dnk) i Melhus har du nå mulighet til å konfirmere deg i Norkirken Melhus (tidligere MUV Melhus).  Norkirken Melhus er en menighet tilknyttet Normisjon og Dnk som holder til på Melhus bedehus. Vi feirer gudstjeneste ca annenhver søndag og består av mennesker i alle aldre og livets faser. Les mer om menigheten HER

 

HVA VIL DET SI Å VÆRE NOR-KONFIRMANT?

Norkirken Melhus vil være konfirmantenes base og avsluttes med en markering under en våre gudstjenester i vår. Samtidig ønsker vi å kjenne på en tilhørighet i det store konfirmantkullet i Dnk i Melhus. Det vil derfor være noe felles samlingspunkt, men mesteparten vil foregå i Norkirken. 

 

HVA SKAL UNGDOMMENE LÆRE?

Som Nor-konfirmant vil du gjennom samlingene få lov til å utforske den kristne troen, og hva det innebærer å tro på Gud. Mennesker er forskjellige og uttrykker derfor tro på ulike måter. Noe vi skal se nærmere på dette året.

Til undervisning vil vi bruke et konsept kalt Ungdoms-Alpha. Alpha er lagt opp slik at ungdommene selv skal få tenke, stille spørsmål og delta mer aktivt i samtale(grupper) og i handling. Alpha passer for deg som er nysgjerrig, søkende, troende eller ikke har noe forhold til tro. Vi vil i løpet av undervisningen bruke en del engelsktalende video – som er tekstet på norsk. 

HVEM LEDER?

Gruppen vil bestå av 12 konfirmanter og samlingene vil foregå størsteparten av tiden på Melhus bedehus, og ledes av pastor Rune Breivold Haugen sammen med Ann-Eli og Michael Wiik og Anne Bergsrønning Eid. Vi ønsker å legge til rette for en uforglemmelig konfirmant-tid! 

Vi samarbeider også med Acta barn og unge i Normisjon, der vi vil bli bedre kjent med Evind Risholm.

MEN VI SKAL GJØRE MER!

RELASJON OG AKTIVITETER! 

Som Nor-konfirmant vil du oppleve at vi har fokus på relasjoner, aktiviteter og opplevelser. Det skal være trygt og godt å delta – og disse rammene bygger vi sammen. En samling vil kanskje se noe forskjellig ut fra gang til gang.

Eksempel på en samling: 

– Velkommen! 

– Noe å spise for å få opp blodsukkeret

– Aktivitet og lek for å bryte isen (samhandling, playstation ect)

– 25 min film eller input om tema

– Samtale og spørsmål underveis og etterpå

– Vi samkjører med ungdomsfellesskapet Embrace etter samlingen. (Noen ganger som et tilbud – andre ganger som en del av programmet)

RELASJONSBYGGING:

Vi skal leke, spille playstation, fotball, brettspill, samhandle, overnatte, spise god mat og oppleve)

HØYDEPUNKT!

Ett av konfirmantårets høydepunkt er ungomdsfestivalen Impuls som arrangeres 05- 07.feb i Trondheim. Her møtes 500 ungdommer til fest, og konfirmantene får et innblikk i den kristne tro gjennom konserter, dans, underholdning, taler, aktiviteter, konkurranser, seminarer og workshops. 

For noen vil dette være et nytt og spennende møte med kristendommen og for andre det mest naturlige i hele verden. Men en ting er sikkert, gøy blir det! 

Klikk på videoen for et innblikk i Impuls Trondheim.

Dette blir Nor-konfirmantenes hoved-weekend. Det er også mulighet for å blir med på konfirmantweekend på Mjuklia for en ekstra kostnad. 

Mer info kommer! 

PRAKTISERE TRO

Vi tror at troen er større enn våre tanker og utfolder seg i handling. Konfirmantene vil gjennom semesteret kunne oppleve, observere og bidra under en eller flere gudstjenester i Norkirken Melhus eller ungdomsfellesskapet Embrace. Det kan f.eks være styre lyd, lys, bildeskjerm, sang, musikk eller annet praktisk som hver enkelt ønsker selv. 

SAMMEN MED DNK I MELHUS

Som konfirmant i Norkirken Melhus er du del av et større konfirmantkull. Noen samlinger vil foregå sammen med kirken i Melhus og man vil tillegg få tilbud om å være med på flere andre arrangement. 

KONFIRMASJONS-SERMONI

Vi avslutter konfirmasjonsåret med en  markering og forbønnshandling for konfirmantene i Norkirken Melhus

. Tidspunkt kommer.

Noen velger dette som sin konfirmasjonsdag, andre ønsker i tillegg å konfirmere seg i kirken. Dette blir opp til hver enkelt familie å avgjøre. 

Kontakt:

rune(at)norkirkenmelhus.no