Norkonfirmant slider.001

Velkommen som konfirmant i Norkirken Melhus

Vi vil gjøre konfirmantåret til det beste året i livet ved å legge til rette for et år med mange flotte opplevelser, ledere som engasjerer seg i den enkelte, fokus på relasjoner og fellesskap,  en innføring i den kristne tro på en litt annerledes måte – der du inviteres til å tenke selv gjennom spørsmål og dialog. Vi bruker Alpha til undervisning på våre samlinger. Her med god støtte fra Alpha-ambassadør Bear Grylls.

HVEM ER NORKIRKEN MELHUS? 

Norkirken Melhus er en menighet tilknyttet Normisjon og Dnk (Den norske kirke) som holder til på Melhus bedehus. Vi samles hver søndag, annenhver søndag feirer vi gudstjeneste sammen og annenhver søndag samles vi til kveldsmøte. Norkirken består av mennesker i alle aldre og livets faser. Les mer om menigheten HER

 

HVA VIL DET SI Å VÆRE NOR-KONFIRMANT?

Norkirken Melhus vil være konfirmantenes base og avsluttes med en markering og seremoni under en våre gudstjenester på våren. Gjennom et samarbeid med Norkirken Trondheim Salem blir det enkelte felles arrangement med konfirmantopplegget der. De aller fleste samlingspunkt vil være i Norkirken (Melhus bedehus). 

 

HVA SKAL UNGDOMMENE LÆRE?

Som Nor-konfirmant vil du gjennom samlingene få lov til å utforske den kristne troen, og hva det innebærer å tro på Gud. Mennesker er forskjellige og uttrykker derfor tro på ulike måter. Noe vi skal se nærmere på dette året.

Til undervisning vil vi bruke et konsept kalt Ungdoms-Alpha. Alpha er lagt opp slik at ungdommene selv skal få tenke, stille spørsmål og delta mer aktivt i samtale(grupper) og i handling. Alpha passer for deg som er nysgjerrig, søkende, troende eller ikke har noe forhold til tro. Vi vil i løpet av undervisningen bruke en del engelsktalende video – som er tekstet på norsk. 

HVEM ER LEDERNE?

Konfirmantopplegget vårt ledes av Runde Breivold Haugen som har med seg flere gode hjelpere. Fjorårets gjeng var Anne Bergsrønning Eid og Ann-Eli og Michael Wiik. Vi ønsker å legge til rette for en uforglemmelig konfirmant-tid! 

Vi samarbeider også med Acta barn og unge i Normisjon, der vi vil bli bedre kjent med div. aktiviteter som foregår rundt om i trøndelag.

Til orientering har alle ledere godkjent politiattest og god erfaring med engasjement med barn og unge. Alle har i tillegg taushetsplikt i møte med konfirmantene.

MEN VI SKAL GJØRE MER!

RELASJON OG AKTIVITETER! 

Som Nor-konfirmant vil du oppleve at vi har fokus på relasjoner, aktiviteter og opplevelser. Det skal være trygt og godt å delta – og disse rammene bygger vi sammen. En samling vil kanskje se noe forskjellig ut fra gang til gang.

Eksempel på en samling: 

– Velkommen! 

– Noe å spise for å få opp blodsukkeret

– Aktivitet og lek for å bryte isen (samhandling, playstation etc.)

– 25 min film eller input om tema

– Samtale og spørsmål underveis og etterpå

– Vi samkjører flere ganger med Norkirkens eget ungdomsfellesskap Embrace etter samlingen. Noen ganger som et tilbud – andre ganger som en del av programmet. 

RELASJONSBYGGING:

Vi skal leke, spille playstation, paintball, brettspill, samhandle, overnatte, spise god mat og oppleve ting sammen

 

 

 

HØYDEPUNKT!

Ett av konfirmantårets høydepunkt er ungomdsfestivalen Impuls som arrangeres første helga i februar i Trondheim. Her møtes 5-600 ungdommer til festival, og konfirmantene får et innblikk i den kristne tro gjennom konserter, dans, underholdning, taler, aktiviteter, konkurranser, seminarer og workshops.

For noen vil dette være et nytt og spennende møte med kristendommen og for andre det mest naturlige i hele verden. Men en ting er sikkert, gøy blir det! 

Klikk på videoen for et tilbakeblikk fra Impuls Trondheim 2022.

 

 

 

 

PRAKTISERE TRO

Vi tror at troen er større enn våre tanker og utfolder seg i handling. Konfirmantene vil gjennom semesteret kunne oppleve, observere og bidra under en eller flere gudstjenester i Norkirken Melhus eller ungdomsfellesskapet Embrace. Det kan f.eks være styre lyd, lys, bildeskjerm, sang, musikk eller annet praktisk som hver enkelt ønsker selv. 

KONFIRMASJONS-SERMONI

Vi avslutter konfirmasjonsåret med en  markering og forbønnshandling for konfirmantene i Norkirken Melhus

. Tidspunkt kommer. 

 

Kontakt og spørsmål:

konfirmasjon(at)norkirkenmelhus.no